Tijdens de maand juni kan je in de Sint-Pietersbandenkerk een tentoonstelling bezoeken die je laat kennismaken met enkele aspecten van het liturgische leven aan de hand van kledingstukken, beelden en voorwerpen. De Sint-Pietersbandenkerk zelf is een uitzonderlijk cultuurhistorisch monument dat begin 20ste eeuw werd gebouwd en volledig werd ingericht in neogotische stijl door de beste ambachtslui/kunstenaars die op dat ogenblik in België actief waren. Mevrouw Mireille Orlent schreef in 2015 een uitermate boeiend artikel over de kerk voor ons tijdschrift onder de titel “Een hemelse boodschap. Cultuurhistorische studie van de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel”. U kan het artikel hier nalezen: “Een hemelse boodschap”

Muurschildering van Adolphe Tassin in de Sint-Pietersbandenkerk (na restauratie).

Share it!

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×