Erfgoed Lommel beheert collecties van variërende aard in Erfgoedhuis De Barrier en Archeohuis De Kolonie. Erfgoed is immers een erg ruim begrip: alles wat de mens ooit produceerde en gebruikte en wat we vandaag de moeite waard vinden om te bewaren, te onderzoeken en er een verhaal over te vertellen, valt eronder. En er leven al 14.000 jaar lang bijna onafgebroken mensen op de plek die we nu als Lommel kennen. Een enorme hoeveelheid erfgoed in verscheiden vormen en materialen is het resultaat. Erfgoed Lommel bekommert zich bovendien niet alleen om het culturele erfgoed maar ook om het onroerende erfgoed, zoals landschappen, gebouwen en archeologische vindplaatsen. 

Al het erfgoed dat mensen, organisaties, verenigingen… aan Erfgoed Lommel toevertrouwen wordt zo deskundig mogelijk geïnventariseerd, bewaard en kenbaar gemaakt aan het publiek. Erfgoed Lommel kan hiervoor rekenen op bekwame medewerkers en vrijwilligers die zorgzaam al die taken verrichten. 

Netjes verpakte archeologische vondsten in Archeohuis De Kolonie.

De nieuwe databank en de nieuwe website – met dank aan de firma Deventit – geven een digitaal beeld van al dat werk dat achter de schermen gebeurde en gebeurt. De databank zal continu worden aangevuld. Op de website zal regelmatig erfgoednieuws worden gepost. En in de rubriek ‘Neus in erfgoed’ zullen nieuwe thema’s worden aangesneden. 

Een dankwoord aan iedereen die erfgoed toevertrouwde aan Erfgoed Lommel is hier op zijn plaats. Zeker dank aan de medewerkers en de vrijwilligers die in bescheidenheid een reuzenwerk verrichten zodat het publiek kan kennismaken met het erfgoed en de onderzoekers de collecties als bronnen voor hun werk kunnen gebruiken. 

Veel zoek- en leesplezier toegewenst! 

Share it!

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×